top of page

Guanyadors del III Concurs de Fotografia de la Construcció

Primer premi "L'ombra de la bastida és allargada"

1er premio en la edición 2024 del Concurso de Fotografía de la Construcción · Ruth Velasco "La sombra del andamio es alargada"
 
Ruth Velasco · Primer premio en el 3er Concurso de Fotografía de la Construcción

Autora: Ruth Velasco Peredo (Cuenca) · Psicòloga, terapeuta familiar i docent.


Data i localització de la foto: 23-mai-2024 Madrid

Detalls: Xiaomi · ISO50 · 24mm · 1/350 f1.9


Em fascina la fotografia urbana i la fotografia de carrer, i aquest concurs és una oportunitat ideal per a cohesionar tots dos gèneres: conjugant l'estètica arquitectònica i urbanística amb l'emoció que subjau en la història que transmet la imatge captada.


La bastida i la tanca d'ocultació de l'obra de l'estació de Madrid-Chamartín- Clara Campoamor configuren un escenari improvisat. La llum que travessa la plataforma de la bastida genera un peculiar joc de llums i ombres, convertint el sòl en una original passarel·la.


La figura del viatger va deixant enrere zones il·luminades, fosques i una combinació d'e les dues, que podrien representar diferents aspectes del seu passat. Va avançant cap a un destí en el que no s'albira la sortida. Em va recordar a la novel·la de Miguel Delibes: "L'ombra del xiprer és allargada".


La fotografia representa per a mi una metàfora del viatge interior del protagonista de l'obra, que aprèn a acceptar el seu passat, afrontar el present i aventurar-se en el futur, descobrint que els processos d'afecció i desafecció són inherents a la vida.


Per a aconseguir aquesta reconstrucció personal, va requerir l'ajuda d'un altre personatge, en un procés d'ensenyament-aprenentatge que en psicologia i en pedagogia es denomina "bastiment".

 

Segon premi i accèssit "Treball en equip"

2º premio y accèsit en la edición 2024 Concurso de Fotografía de la Construcción · Cristina Lorenzo "Trabajo en equipo"
 
Cristina Lorenzo · Segundo premio y accésit en el 3er Concurso de Fotografía de la Construcción

Autora: Cristina Lorenzo García (Sevilla) · Arquitecta.


Data i localització de la foto: 27-mai-2024 Santa Cruz de Tenerife

Detalls: Nikon D750 · ISO200 · 120 mm · 1/400 f10

Soc arquitecta de professió però amb visió i vocació de fotògrafa. La meva afició per la fotografia neix de l'interès per crear imatges que generin espais i volums a través de la composició de la llum i el joc d'ombres, on la simplificació d'elements, la senzillesa i el canvi de perspectiva produeixin ambigüitat visual generant imatges obertes que varien la seva interpretació en funció de qui les estigui observant.


Quan vaig descobrir aquest concurs em va cridar l'atenció i no vaig dubtar a participar perquè conjumina les meves dues grans passions, l'arquitectura i la fotografia.

Caminant prop del Port de Santa Cruz de Tenerife va captar la meva atenció en la distància, l'escena d'uns treballadors pujats a una bastida contrastant amb l'horitzó de la mar. Per sort portava la càmera i no vaig dubtar a acostar-me i realitzar diverses fotografies seleccionant “Treball en equip” perquè és la que millor reflecteix el procés de la construcció.

 

Tercer premi "Una palada més"

3er premio en la edición 2024 del Concurso de Fotografía de la Construcción · Benjamin Laenen "Una palada más"
 
Benjamin Laenen · Tercer premio en el 3er Concurso de Fotografía de la Construcción

Autor: Benjamin Laenen (Castilléjar - Granada) · Biòleg i fotògraf aficionat.


Data i localització de la foto: 19-jul-2023 Castilléjar (Granada)

Detalls: Canon EOS-1Ds Mark III · ISO800 · 100 mm · 1/8000 f3.2  Soc belga i he treballat com a investigador en biologia durant alguns anys. Ja fa un temps vam decidir, juntament amb la meva parella, deixar la nostra feina i realitzar el nostre somni.


Volíem rehabilitar una casa antiga per a crear un hotel, proposant una manera diferent de viatjar, una experiència completa d'ecoturisme on cada estada fos un viatge en el temps. Durant 4 anys, hem rehabilitat una casa antiga de 1901 per a recrear una casa original de l'època amb tots els elements antics.


Aficionat a la fotografia des de fa molts anys, em semblava important realitzar un fotoreportatge de l'execució de l'obra.


Amb aquesta foto, vaig tenir la sort d'obtenir la imatge d'una palada de sorra, en el precís moment en què la sorra té exactament la mateixa forma de la pala.

 




Comments


bottom of page